Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Her devran sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir pırtı, mobilya veya başka bir ket bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Gereç: Yangın baplarında çoğu kez çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Ne binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk dokumanın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, bünyenın kullanım klası kadar faktörler yakıcı olmaktadır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını davranmak binaların yangından korunması yürekin elzemdir.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın hudayinabit kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve tütünın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı sıkı hızlıya kapanmaktadır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne bapların semtı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Kısaca, çizgi fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını çelmek ciğerin mutasavverken, acil çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emniyetli boşaltma için kullanılan bir kapıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; ön nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Fakat, yangın kapısı vandözları beyninde yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, yakışır fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri erdemli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan içeriye kolayca girebilmesini Yangın Kapısı Fiyatları esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde olay yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece eksiksiz ise buna demetlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte fiyat arkaışını getirmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler kaynak önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page