En Kuralları Of yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar alışılagelen kapı kolu gibi olur.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile kebir binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Ayrıca, astım ve bronşit kadar teneffüs yolu hastalıklarıyla bağlantılı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

2023 seneı bakımından, 3 kattan elan yüksek olan hep binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Antrparantez, bu binaların yangın merdiveni sistemleri derneşik olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve müstacel durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız dayanıklı evetğu kadar, şık bir görünüm sağlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın simultane kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Açılıp - kapanma medarımaişetlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu kalıp denetleme edilmelidir. 

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile Yangın Kapısı Fiyatları biraşkın gestaltda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm pazari strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve kuruluşnıza %100 geçim esenlayacak Yangın Çıkış Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle mevla bulunmak; dayanıklı, güzel duyusal kapılara en isabetli fiyatlarla sahip olmak dâhilin İletişim birliksına tıklayarak personellerimizden anlık marifet alabilirsiniz.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı binaların acil çıkış kapısı olarak görev gharabelik ve binadan hızlı tahliyeye olanak veren çok kullanışlı baplardır. Birinci sınıf ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın bapları farklı malzemelerden yapım edilebilmektedir.

Report this wiki page